Bewoners

Lefko

aanhankelijk

Van de witte katten is Lefko de kleinste. Ze heeft twee verschillende kleuren ogen. Lefko werd moederziel alleen op straat gevonden en is daarna met de fles grootgebracht. Hierdoor is ze erg op mensen ingesteld en zeer aanhankelijk. Ze zit graag bij je op schoot en dan gaat de motor op volle sterkte aan.
(vrouw van April 2017)

Niphas

knuffelig

Niphas is een parmantige witte kater met lang haar en heeft net zoals Lefko twee verschillende kleuren ogen. Niphas is doof, maar zijn handicap maakt hem zeker niet minder speels. De stofzuiger is zijn grote vriend en ziet hij als een gewillig speeltje. Hij is heel knuffelig, maar omdat hij je niet hoort, moet je hem voorzichtig benaderen zodat hij niet schrikt.
(man van April 2017)

Mikro

speels

Mikro is een eigenzinnige, onderzoekende jongedame. Met haar grote blauwe ogen houdt ze alles en iedereen goed in de gaten. Ze is heel aanhankelijk en dol op knuffels. Ze komt graag gezellig bij je zitten en is dol op spelen.
(vrouw april 2017)

Arctos

aandacht

Arctos is een stoere grote kater met opvallende gele ogen. Hij houdt van aandacht en gezelschap en is dol op spelen, maar hij kijkt wel eerst de kat uit de boom. Als hij ziet dat het veilig is, is hij helemaal in voor een knuffel.
(man April 2017)

Tigri

aaibaar

Tigri is de oudste van het stel. Ze is een knappe rode dame en heeft, heel opvallend, geen staart. Tigri is een beetje een eigenheimer. Ze laat zich graag aaien en is dol op aandacht, maar die deelt ze liever niet met de andere katten. Zolang die niet te dicht in de buurt komen, vindt ze het allemaal best. Komen ze naar haar smaak wel te dichtbij, dan deelt ze resoluut een corrigerende tik uit.
(vrouw Mei 2013)

Anax

ondernemend

Anax is een stoere dame met fraaie streepjes op haar rug en koppie. Ze is heel nieuwsgierig en gaat meteen op onderzoek uit. Ze pikt graag haar graantje aandacht mee, maar is ook erg jaloers. Als ze geaaid wordt en andere katten willen ook, dan jaagt ze die vakkundig weg. Anax is ook altijd wel in voor een spelletje.
(vrouw Maart 2016)

Yata

verlegen

Yata is een charmante wit met rode dame. Ze zal niet direct op je afkomen, maar als ze je vertrouwt, wil ze wel uitgebreid geknuffeld worden en gaat ze er heerlijk voor liggen. Onverwachte of drukke bewegingen vindt ze niet zo leuk.
(vrouw Januari 2016)

Mavros

aanhankelijk

Mavros is een knappe zwarte dame. Ze is erg aanhankelijk en eist ook graag alle aandacht voor zichzelf op. Ze vindt het heerlijk om geaaid te worden en spint dan meteen op volle sterkte. Als andere katten dan in de buurt komen, laat ze duidelijk merken dat dat niet de bedoeling is.
(vrouw Maart 2016)

Zevra

rustig

Zevra is een wit met zwarte kater met een rustig karakter. Hij laat zich graag op sleeptouw nemen door de andere katten en gaat uit zichzelf niet meteen op onderzoek uit. Hij houdt wel van aandacht en als hij ziet dat het veilig is, laat hij zich graag aaien.
(man Mei 2017)

Cypria

zorgzaam

Cypria is een Cyperse schone, erg sociaal en bijna altijd in voor een knuffel. Ze houdt van aandacht en heeft er geen enkel probleem mee om die te delen met anderen. Tegenover de jongere katten in het gezelschap stelt ze zich heel zorgzaam op.
(vrouw leeftijd onbekend)

Kattencafé

Wilt u genieten van een kopje koffie, thee, een simpele lunch en ondertussen één van de katten in het café aaien, of kunt u door omstandigheden zelf geen huisdieren houden en wilt u tot rust komen tussen het spinnen en snorren van de katten, gastvrouw Doenja Bobbeldijk en haar medewerkers van stichting De Waerden ontvangen u graag aan het Ritsevoort 20.

Het sociale aspect van het KattenCafé is wat deze plek zo bijzonder maakt, naast dat het makkelijk voor iedereen te bereiken is. Deze fijne omgeving voor u en de katten is uniek in Alkmaar, kom eens langs, u bent van harte welkom.

Reserveren

Reserveren

Graag alle velden invullen.

Maandag en dinsdag zijn we gesloten.

Wij zijn op vakantie van 23 januari t/m 5 februari !

 

Waarom reserveren?
In het katten café komen de katten op de eerste plaats. Om de katten niet teveel te belasten zijn er maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar in het café. Om er zeker van te zijn dat u een plekje heeft kunt u reserveren, dit is niet verplicht maar het kan dan zijn dat het café vol zit. Wilt u dus zeker zijn van een plekje reserveer dan via de onderstaande opties.

Uw gegevens worden alleen voor uw reservering gebruikt en worden niet met derden gedeeld. Na uw bezoek aan DB&K zullen wij uw gegevens wissen.

Veel gestelde vragen

Wat is een kattencafé?
Een kattencafé is een ontmoetingsplaats van mens en kat, waar gasten kunnen genieten van een hapje en een drankje en van het eigenzinnige gezelschap van de aanwezige katten. Een kattencafé is dus geen speelplaats voor je eigen kat(ten).


Hoe zit het met het dierenwelzijn?
Katten zijn sociale dieren, maar hebben ook een eigen willetje. De katten bij DB&K zijn gewend aan mensen en heel aanhankelijk, maar hebben soms ook de behoefte om zich terug te trekken. Daarvoor hebben zij een aparte ruimte boven het café. De katten hebben ook een eigen beschutte buitenruimte waar zij naar believen naartoe kunnen. Daarnaast gelden er huisregels waar de bezoekers zich aan moeten houden.

Wat zijn de huisregels?

  • Geen katten optillen.
  • Voor het binnentreden van het gedeelte waar de katten zijn de handen desinfecteren
  • Als een kat ligt te slapen maak hem dan niet wakker. Als een kat geen zin heeft om geaaid te worden zal hij dat zelf aangeven door lichaamstaal.
  • Geen eten geven aan de katten, ook niet een klein beetje room of melk o.i.d.
  • Foto’s nemen van de katten is leuk (tot op een bepaalde hoogte), maar niet met een flits.
  • Bent u samen met een kind, let dan heel goed op dat er lief en rustig omgegaan wordt met de katten. Kinderen kunnen in hun enthousiasme wat heftig overkomen voor onze katten, probeer hier op te letten. DB en K is geen speelomgeving maar een cafe. Al de huisregels gelden ook voor kinderen.

Mag ik mijn eigen kat meenemen?
Nee, meestal vinden katten het niet fijn om in een reismandje naar een andere plek vervoerd te worden. Misschien is jouw kat daar een uitzondering op, maar voor de katten die in DB en K wonen is het te onrustig als er dagelijks andere katten over de vloer komen.

Hoeveel katten wonen er in DigiBeet en Katten Cafe (DB en K)?
10 katten waarvan 3 katers en 7 poezen. Allen gecastreerd of gesteriliseerd.

Is het mogelijk de katten te adopteren?
Het is niet mogelijk om katten uit DB en K te adopteren, dit is in theorie een mooi idee omdat zo de doorstroom van asielkatten wellicht wordt bevorderd. In de praktijk brengt dit helaas problemen met zich mee. Het is belangrijk dat de katten die in DB en K wonen zich prettig voelen in hun omgeving, als er regelmatig nieuwe katten intrekken en oude bewoners weggaan is dit heel onrustig en levert dit stress op. Stress kan gezondheidsproblemen oplever bij katten, dit willen we natuurlijk voorkomen, vandaar dat adopteren niet mogelijk is.